Index doznaje: Dragan Primorac krenuo u predsjedničku utrku za Pantovčak

Tekst: Ilko Ćimić

SA SLOGANOM "Moja vizija je pravedna, moralna i za sve građane perspektivna država", bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kandidat je za predsjednika RH, doznaje Index. Naime, potvrđeno nam je kako Primorac ulazi u utrku, a uskoro se očekuje i njegovo brisanje iz članstva u HDZ-u.

Veliki propust Primorac je danas pokušao objasniti kako je riječ o tome da svaki znanstvenik s reputacijom mora imati internet stranicu, no kako njegova kandidatura još visi u zraku.

Najzanimljivije je od svega da je Primorac mislio sam objaviti kandidaturu za predsjednika na konferenciji za novinare, no preduhitrio ga je njegov stožer. Naime, službena internetska stranica predsjedničkog kandidata Primorca puštena je u eksperimentalni rad.

Bivši ministar, koji će ostati upamćen kao čovjek koji je sam sebi vikao "ostavka, ostavka", za svoje potencijalne birače pripremio je kratku i dugu verziju svoje biografije, a prevladavaju njegove fotografije kao nogometaša i uz nogometni teren.

"Kao pozvani predavač sudjelovao je na više od 40 znanstvenih i stručnih skupova širom svijeta. Do sada je citiran oko 900 puta i time je među najcitiranijim znanstvenicima iz biomedicine u njegovoj dobi u Hrvatskoj", doznaje se iz njegove biografije i to u kratkoj verziji.

Kandidaturom Dragana Primorca potvrđene su glasine da je dao ostavku na mjesto ministra jer je očekivao predsjedničku kandidaturu HDZ-a, a koji je umjesto njega kandidirao Andriju Hebranga.   

"Došao sam na poziv Ive Sanadera i s njim odlazim", bile su riječi  Primorca u srpnju kada je upitan za razloge ostavke, a govorio je da odlazi u Izrael kako bi postao dijelom savjetničkog tima tamošnjeg premijera Netanyahua.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara