Index.hr prihvaća Sanaderovu okladu

Index.hr prihvaća Sanaderovu okladu

INDEX.HR prihvaća Sanaderovu ponudu da će se okladiti "s bilo kim u Hrvatskoj, za bilo koju svotu" da će HDZ pobijediti na izborima.

Naše prihvaćanje oklade nikako ne znači da bi stavili obje ruke u vatru da HDZ-u to neće poći za rukom. U državi u kojoj je jedna vlast gora od druge, i u kojoj je prokleto teško pronaći najmanje gadno zlo od ponuđenih, doista je moguće i da stranka poput HDZ-a ponovno osvoji vlast.

Optimisti kakvi jesmo, voljni smo se ipak kladiti da će HDZ još neko vrijeme ostati u opoziciji.

U skromniju svotu, od recimo tri prosječne penzije za vrijeme HDZ-a, a eventualni dobitak donirat ćemo nekom Dalmatincu koji je, kao i svi njegovi susjedi, ostao bez posla u Jugoplastici ili Dalmaciji Dugi Rat ili recimo Jugovinilu, jer je za vrijeme HDZ-ove vlasti uništena kompletna industrija u toj regiji.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da svi ti Dalmatinci pamćenja kraćeg od četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Eventualni dobitak mogli bismo pokloniti i nekoj od zdravstvenih ustanova uništenih za vrijeme HDZ-ove vladavine.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da svi koji su imali radost provesti koji dan ili tjedan u hrvatskim bolnicama, kao i zaposlenici u zdravstvu, nakon četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Ili ga pak pokloniti nekoj obitelji čija je kuća za vrijeme HDZ-ove vladavine spaljena.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da Srbi povratnici pamćenja kraćeg od četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Ili pak u fond za obranu nekog od haških optuženika koji bježe od Carle del Ponte ili trunu u Haagu jer je HDZ zatajio dokumente koji bi ih mogli obraniti.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da obitelji haaških optuženika nakon četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Ili ga pak donirati Ankici Lepej koja je ostala bez posla nakon što je razotkrila sumnjivo prepun bankovni račun supruge bivšeg predsjednika HDZ-a.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da obitelj Ankice Lepej, nakon četiri godine ponovno želi HDZ na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ćemo dobitak donirati nekom branitelju koji je za vrijeme HDZ-a potpisao kasnije zaboravljeni "zeleni ugovor", kojim mu se jamčio kredit za stan.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da svi ti branitelji pamćenja kraćeg od četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Ili pak skromnu svotu pokloniti organizatorima domjenka na kojem je HDZ-ov ministar financija pred skrivenom kamerom ukrao bocu viskija.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da djelatnici svih tvrtki opljačkanih ili prevarenih zahvaljujući ovom ili onom HDZ-ovom ministru, nakon četiri godine ponovno žele HDZ na vlasti.

Dobitak bismo mogli donirati i u inozemstvo, recimo nekoj obitelji u BiH. Ili u Irak, nekom djetetu ostalom bez noge za vrijeme napada SAD-a kojima je HDZ dao bezrezervnu podršku.

Dakako, dobitka vjerojatno neće biti jer Sanader pouzdano zna da su svi u Hrvatskoj bezrezervno podržavali agresiju Hrvatske na BiH, kao i agresiju SAD-a na Irak. I da svi mi nakon četiri godine ponovno želimo HDZ na vlasti.

Sanader ili zna nešto što mi ne znamo pa nema nikakve dvojbe da će HDZ nakon izbora preuzeti vlast, ili je pak neozbiljan čovjek i političar koji neće ispuniti obećano.

Ni prvo ni drugo nije manje strašno od trećeg, a treće bi bila činjenica da Sanader jedini u Hrvatskoj doista može raspolagati s "bilo kojom svotom". 

Kako pouzdano znamo da nismo jedini zainteresirani za okladu, samouvjerenom Sanaderu i HDZ-u predlažemo da otvore kontakt telefon na koji bi se "bilo tko u Hrvatskoj", tko raspolaže s "bilo kojom svotom", mogao raspitati o mogućnostima oklade.

Ovaj dopis šaljemo i HDZ-u od kojeg očekujemo odgovor, nakon čega smo voljni zajedno s gospodinom Sanaderom posjetiti javnog bilježnika.

M.B.

O HDZ-ovom odgovoru, kao i o datumu javnog bilježenja oklade bit ćete pravodobno obavješteni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara