Indexov vox populi: Ova naša Vlada je gora od najgore bakterije, nesposobna i kompromitirana

Foto: Šime Šokota, Davor Pongračić/Cropix
Video: Tomislav Brdjanović

NEKA već jednom odu, to je parazitska organizacija, strahovito su kompromitirani, nesposobni i bespomoćni, upropastili su državu, Hrvatskom vladaju korupcija, krađa i lopovluk... Ovo je rezultat Indexovog vox populija sa sinoćnjeg prosvjeda, u kojemu smo građane iz povorke upitali da ukratko Vladi poruče zašto su četrnaesti put u manje od dva mjeseca izašli na ulice.

"Bio sam bolestan. Imao sam gadnu bakteriju. Liječnici su je pronašli nakon šest mjeseci i ubili smo je. Ovo je gore od najgore bakterije, ova naša Vlada. Ne vidim drugi način nego da čekamo redovne izbore", poručio je Vladi pisac Edo Popović.

Jedan od prosvjednika, pjevač Songkillersa Željko Banić Bane, bio je još direktniji.

"Tu sam da pokažemo svakoj budućoj vlasti da se više ne mogu zajebavat s narodom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poruku aktualnoj Vladi poslali su sindikalisti Spomenka Abveršek i Željko Stipić, novinar Branimir Pofuk, glumac Vili Matula...

"Ako su banke uvele tokene, možemo preko tokena imati i referendum o svakoj bitnoj odluci. Nekad takva stvar nije bila moguća", rekao je glumac Matula i dodao da se direktna demokracija može izboriti preko novih tehnologija.

Od brojnih sudionika u videu Indexa, poruku za Vladu, očekivano, nije imao jedino policajac u civilu zadužen za snimanje prosvjednika i njihovih transparenata.

"Ja samo radim svoj posao", odgovorio je "prosvjednik" iz redova MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara