Indija demonstracijom vojne moći slavi Dan Republike

INDIJA je u srijedu, prigodom proslava Dana Republike, na paradama demonstrirala svoju vojnu moć, usprkos nasilju na sjeveroistoku i napetostima u Kašmiru.

Raznim svečanostima, vojnim paradama, kulturnim i vjerskim događanjima, Indija diljem zemlje obilježava obljetnicu proglašenja republike 1950. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na vojnoj paradi u glavnom gradu New Delhiju prikazani su projektili Agni, Prithvi i Brahmos, tenkovi T-90, sofisticirani laki helikopteri Dhruv, bespilotne letjelice Searcher MK-II i borbeni zrakoplovi Sukhoi-30 MKI.

U Guwahatiju, glavnom gradu države Assam, eksplodirale su na mjestu proslave dvije bombe, ali za sada nema dojava o žrtvama.

Policija sumnja da iza napada stoji Ujedinjena fronta za oslobođenje Assama (ULFA), skupina koja se bori za neovisnost te države i koja je najavila napade ukoliko ljudi ne budu bojkotirali proslavu Dana Republike.

U Kašmiru, muslimanska militantna skupina Al-Mansoorian je zaprijetila da će napasti stadion Bakshi u glavnom gradu Srinagaru, gdje se također održava proslava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara