Indija i Pakistan u veljači pokreću mirovni dijalog

INDIJA i Pakistan pokrenut će tijekom veljače mirovni dijalog o svim spornim pitanjima, uključujući i pitanje pogranične regije Kašmira, navodi se zajedničkoj izjavi dviju strana koju je na konferenciji za tisak u Islamabadu pročitao indijski ministar vanjskih poslova Yashwant Sinha.

"Kako bi se proces normalizacije odnosa pokrenuo prema naprijed, pakistanski predsjednik (Pervez Musharraf) i indijski premijer (Atal Behari Vajpayee) suglasili su se da pokrenu sveobuhvatni dijalog u veljači 2004. godine", rekao je Sinha nakon završetka regionalnog summita u Islamabadu, tijekom kojeg su se sastala dvojica čelnika.

Sinha je rekao da se pojedinosti o nastavku dijaloga, uključujući i lokaciju razgovora, tek trebaju utvrditi. On je međutim naglasio da se očekuje kako će dijalog dovesti do trajnog mira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvojica čelnika uvjerena su da će nastavak dijaloga dovesti do mirnog rješenja svih bilateralnih pitanja, uključujući Jamu i Kašmir, na zadovoljstvo obiju strana", rekao je Sinha.

Iznenadna objava pokretanja mirovnog dijaloga uslijedila je nakon sastanka Vajpayeea i Musharrafa na summitu Asocijacije za regionalnu suradnju u južnoj Aziji.

Uoči summita nijedna od strana nije željela pokazati da postoje bilo kakva pozitivna očekivanja od bilateralnih razgovora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara