INDIJA NAJAVILA REHABILITACIJU ZA KAŠMIRSKE MILITANTE

Indijska država Džamu i Kašmir najavila je u utorak paket mjera za rehabilitaciju radikalnih islamista koji djeluju u Kašmiru, a spremni su vratiti se u Indiju. L

Prije jedva mjesec dana indijski i pakistanski čelnici dogovorili su pregovore o Kašmiru, a pakistanski predsjednik Pervez Musharraf zajamčio je indijskom premijeru Atalu Behariju Vajpayeeu da militantima koji pokreću napade na indijskom teritoriju neće biti dopušteno da djeluju iz Pakistana.

Viši vladin dužnosnik rekao je u utorak na konferenciji za novinare u Srinagaru, glavnom gradu Kašmira, da je cilj spomenutog paketa mjera za rehabilitaciju mladih ekstremista da im se osigura povratak kući i normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Militanti bi se trebali predati na unaprijed određenim mjestima. Nakon predaje, svakog bi mjeseca trebali dobiti svotu u visini 44 američka dolara. Nakon tri godine trebali bi primiti 4.ooo dolara u sklopu rehabilitacijskog programa.

Viši policijski dužnosnik, kojeg navodi Economic Times, rekao je da se prošle godine predalo samo 110 militanata te da se vlada nada kako će nova rehabilitacijska inicijativa pomoći mnogima da promijene život.

(Hina) bvoj sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara