Indija: Pakistan prekršio primirje, ranjena djevojčica

Preko granice koja Kašmir dijeli na indijski i pakistanski opet se pucalo i ranjena je jedna djevojčica, a indijska vojska u srijedu tvrdi da je Pakistan prekinuo 14mjesečno primirje.

Iako Pakistan te tvrdnje niječe, taj najnoviji incident još je jedna prepreka ionako sporu mirovnome procesu među tim dvjema nuklearnim silama juga Azije.

Indijska vojska kaže da je djevojčica ranjena i završila u bolnici nakon što je 15 minobacačkih granata ispaljeno s pakistanskoga teritorija u pokrajinu Poonch, 250 km sjeverno od grada Jammua, zimske prijestolnice indijske savezne države Džamu i Kašmir.

"Nedvojbeno je riječ o kršenju prekida vatre. To se dogodilo prvi put od (dogovora o) prekidu vatre", rekao je potpukovnik R. K. Chibber, glasnogovornik 16. korpusa indijske vojske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik zapovjednika indijske vojske general B. S. Thakur kaže da je glavni direktor indijskih vojnih operacija razgovarao s pakistanskim kolegom koji mu je obećao odgovor.

"Smatramo to kršenjem sporazuma o prekidu vatre. Želimo pokazati suzdržanost i ne okrenuti se odmazdi. Od Pakistana smo zatražili da najozbiljnije razmisli o tom incidentu", rekao je Thakur novinarima u New Delhiju.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara