Indija protjerala četvoricu pakistanskih diplomata

INDIJA je u srijedu protjerala četvoricu dužnosnika pakistanskog veleposlanstva, što je službeni Islamabad ocijenio ´nesretnim´, te je priopćio da će protjerivanje dodatno oslabiti odnose između dviju susjednih zemalja.

Četvorici dužnosnika, među kojima je i drugorangirani dužnosnik veleposlanstva, rečeno je da napuste zemlju u roku 48 sati, rekao je glasnogovornik indijskog ministarstva vanjskih poslova Navtej Sarma.

Sarma je rekao da su četvorica dužnosnika ´bila uključena u aktivnosti koje nisu kompatibilne njihovu službenom statusu´, aludirajući time da su špijunirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije su zemlje u zadnje vrijeme razmjenjivale optužbe o uznemiravanju diplomata, te su osnažile neprijateljsku retoriku nagovijestivši time da još nisu spremne za popravljanje odnosa.

Glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova ocijenio je da je riječ o nesretnom potezu Indije. ´To je još jedna akcija koja će pokvariti ionako loše ozračje´, rekao je glasnogovornik.

On nije želio reći hoće li Islamabad na indijski potez odgovoriti protjerivanjem indijskih diplomata iz Pakistana kao što to obično čini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara