Indija šalje 10.000 vojnika na granicu s Pakistanom

INDIJA će rasporediti još 10.000 vojnika na granicu s Pakistanom u pokrajini Kašmir i tamo će podići ograde pod električnim naponom nakon što je otkrila islamske militantne baze unutar svog teritorija, priopćila je u petak vojska.

Također se grade ceste na udaljenim pograničnim područjima uzduž Crte kontrole, linije primirja koja dijeli spornu himalajsku pokrajinu Kašmir, rekao je glasnogovornik indijske vojske Shruti Kant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolone vojnike, uz potporu helikoptera, trenutačno okružuju planinska skrovišta militanata na područjima Dode, Puncha i Rajaurija, izjavio je jedan dužnosnik ministarstva obrane.

Indija tvrdi da Pakistan obučava i naoružava militante i da ih šalje preko granice da vrše terorističke napade. Islamabad opovrgava te optužbe i izjavljuje da samo pruža moralnu potporu oslobodilačkom pokretu, kako ga naziva.

Kašmir, u kojem prevladava muslimansko stanovništvo, podijeljen je između dvije zemlje, a obje ga žele u cijelosti. Indija i Pakistan vodile su dva od svoja tri rata zbog Kašmira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara