Indijski političar poginuo u padu helikoptera

Tekst: F.M.
Foto: AFP


MOĆNI političar s juga Indije poginuo je zajedno sa svojim suradnicima u helikopterskoj nesreći u šumovitom području savezne države Andhre Pradesh, rekao je stranim agencijama jedan od članova indijske vlade.

Y.S.Rajasekhara Reddy, glavni ministar u državi Andhra Pradesh, zajedno sa svoja četiri bliska suradnika, koji su nestali prije 24 sata u području poznatom kao bazi maoističkih pobunjenika, pronađeni su mrtvi u ranim jutarnjim satima.

Moćan političar

"To je veliki gubitak za Kongresnu stranku", rekao je AFP-u ministar koji nije htio odati svoj identitet, budući da vijest još nije dobila službenu potvrdu vlade.

Reedy je bio jedan od utjecajnijih indijskih političara, a u zadnje je vrijeme žustro radio na dovođenju investitora u svoju državu, koju je htio učiniti drugim najvećim centrom za proizvodnju računalnog softvera u Indiji.

Ne zna se uzrok nesreće

Helikopter u kojemu su Reedy i kolege letjeli nestao je prije 24 sata, što je potaknulo veliku potragu na zemlji i u zraku.

Indijsko zrakoplovstvo pronašlo je olupinu helikoptera u ranim jutarnjim satima, a na mjesto nesreće spustili su se komandosi, koji su identificirali tijela, rekao je visoko pozicionirani dužnosnik zrakoplovstva u New Delhiju.

Helikopter je pronađen na vrhu brda 74 kilometra udaljen od grada Kurnoola, u gustom šumovitom području u Andhri Pradesh. Ne zna se uzrok nesreće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara