Indonežanin preživio potres, jer si je otpilio nogu

Indonežanin preživio potres, jer si je otpilio nogu

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

MLADI Indonežanin koji je bio zarobljen pod ruševinama nakon snažnog potresa, spasio si je život otpilivši nogu, javlja Guardian.

Ramlan je radio kao građevinski radnik na sedmom katu zgrade koja se zbog potresa urušila. Noga ovog domišljatog 18-godišnjaka bila je zdrobljena, a njegovi kolege su pobjegli, ostavivši ga samog. Pokušavao je povući nogu van, ali bila je potpuno zarobljena pod hrpom betona. Uspio je dohvatiti motiku i udarao je njome po nozi, no oštrica je bila previše tupa da prereže kost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mobitelom koji začudo nije bio oštećen, pozvao je prijatelja koji je ponovo motikom pokušao odsjeći zdrobljeni ud, ali nije uspio. Tada je našao pilu i amputirao mu nogu. Omotao ju je majicom i odnio u bolnicu gdje mu je zaustavljeno krvarenje. Ramlan se dobro oporavlja, a posjetio ga je i predstavnik Caritasa.

"Ramlanov postupak je bio izvanredan, a hrabrost i odlučnost koju je pokazao tipična je za mnoge preživjele s kojima sam radio", rekao je Brendan Gomley, član Odbora za nesreće izazvane katastrofama.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara