Indonezijska vojska ubila 120 pobunjenika u Bandi Acehu

Indonezijska vojska ubila je u zadnja dva tjedna najmanje 120 pobunjenika u pokrajini Aceh, objavili su u četvrtak državni mediji.

"U zadnja dva tjedna nismo imali izbora, morali smo ubiti najmanje 120 pobunjenika i oduzeti njihovo oružje", rekao je general Ryamizard Ryacudu za posjeta pokrajini Aceh, a prenijela je državna novinska agencija Antara.

Gotovo tri desetljeća Pokret za slobodni Aceh (GAM) bori se protiv indonezijskih vlasti. U sukobima je dosad poginulo oko dvanaest tisuća ljudi, uglavnom civila.

U četvrtak je čelnik indonezijskoga Crvenog križa za Aceh novinarima u Bandi Acehu rekao da Crveni križ nije dobio tijela pobunjenika još od tsunamija koji je krajem prošle godine u Acehu ubio 160 tisuća ljudi. Crveni križ obično prikuplja trupla ubijenih pobunjenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik vojske optužio je separatiste za krađu humanitarne pomoći namijenjene onima koji su preživjeli katastrofu tsunamija.

U Acehu je oko 35 tisuća vojnika. Njih dvadeset tisuća djeluju kao snage sigurnosti, a petnaest tisuća radi s humanitarnom pomoći, rekao je general Ryacudu.

(Hina) xvm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara