Indonezijski islamisti pripremaju kamikaze za napade na židovske ciljeve

INDONEZIJA i Australija u petak su izvijestile kako namjeravaju istražiti izjave indonezijskih islamističkih vođa prema kojima se nekoliko stotina kamikaza sprema za napade na židovske ciljeve u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji, prenosi list The Australian.

Prema pisanju lista, dužnosnik Pokreta muslimanske mladeži u Aziji (Amym, čija je baza u Indoneziji) Suaib Didu izjavio je kako je 217 napadača samoubojica već uključeno u misiju: 72 su državljani Indonezije, a ostali su državljani šest zemalja jugoistočne Azije.

Svečana "promocija" za više od 3.000 "džihadista" navodno će se organizirati se u subotu u gradu Pontianaku, u indonezijskom dijelu otoka Bornea. Dvije stotine njih odmah će, ako bude potrebno, biti poslano u napade na židovske ciljeve u inozemstvu, rekao je islamistički vođa, navodeći kao potencijalne mete napada Veliku Britaniju, SAD i vjerojatno Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Australski ministar vanjskih poslova pokrenuo je istragu o ovim informacijama koje shvaćamo vrlo ozbiljno", rekao je ministar za socijalna pitanja Joe Hockey,

Cilj akcija, koje bi jednim dijelom financirala dvojica poslovnih ljudi australsko-indonezijskog podrijetla, bio bi osveta za izraelske napade na libanonski Hezbollah, rekao je Didu.

Glasnogovornik indonezijske državne policije Anton Bahrul Alam rekao je kako je istraga u tijeku. Amym je prije nekoliko godina preuzeo odgovornost za slanje napadača samoubojica u Afganistan, no autentičnost te tvrdnje nije nikad dokazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara