Indonezijski veleposlanici u riječkoj luci

Izaslanstvo u kojem je bilo osmero indonezijskih veleposlanika u zemljama jugoistočne i srednje Europe boravilo je danas u Rijeci, a u Lučkoj upravi domaćini su ih izvijestili o mogućnostima prijevoza indonezijske robe preko riječke luke.

Izaslanstvo su primili zamjenik primorsko-goranskog župana Luka Denona, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Lučke uprave Denis Vukorepa i pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Željko Glavan.

U indonezijskom izaslanstvu bili su veleposlanici te zemlje u Mađarskoj, Turskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Crnoj Gori, Austriji i Italiji, a na sastanku je bio i pomoćnik ministra vanjskih poslova RH David Sopta.

Veleposlanica Indonezije u Mađarskoj Sapartini S. Kuntjoro-Jakti izjavila je novinarima nakon sastanka da indonezijska Vlada želi povećati trgovinu s Hrvatskom i okolnim zemljama, te kako potiče tamošnje poslovne ljude da dogovaraju poslove na ovom području. Ocijenila je kako je sada najbolje vrijeme da dvije zemlje uspostave bolju suradnju prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
David Sopta rekao je da je Indonezija vrlo zanimljivo tržište za hrvatske proizvode, te je najavio da će gospodarsko izaslanstvo tijekom ljeta u Indoneziji razgovarati o mogućim poslovima.

Denis Vukorepa rekao je da je sadašnji promet indonezijske robe preko Riječke luke oko 300.000 tona ugljena za Italiju i oko sto kontejnera, ta da se promet kontejnera s indonezijskom robom namjerava povećati na nekoliko tisuća.

Hrvatski uvoz iz Indonezije je 42 milijuna američkih dolara, a izvoz samo tri milijuna dolara, te je zaključeno da se mora težiti da taj odnos bude ravnomjerniji.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara