Indoneziju pogodio potres magnitude 7 stupnjeva prema Richteru

Indoneziju pogodio potres magnitude 7 stupnjeva prema Richteru

Tekst: I.M.
Foto: AFP (Arhiva)

SNAŽAN potres uzdrmao je jutros oko 10 sati prema lokalnom vremenu Indoneziju (oko 2 sata prema hrvatskom vremenu, op.a.). Zasad nema podataka o nastaloj šteti te eventualno ozlijeđenom ili smrtno stradalom stanovništvu.

Podaci o jačini potresa razlikuju se ovisno o službama koje su o njemu izvijestile. Tako je indonezijska Meteorološka i geofizička agencija u svom izvješću navela kako je riječ o potresu magnitude 7, dok je američka seizmološka služba navela kako je riječ o potresu magnitude 6,4 stupnja prema Richteru.

Epicentar potresa je bio 285 kilometara jugoistočno od otoka Ternate, na dubini od 52,4 kilometra ispod zemljine površine. Nakon potresa nije oglašena opasnost od mogućeg tsunamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tlo svako malo podrhtava

Posljednjih tjedana Indoneziju je pogodila serija potresa. Jučer je Manokwari zatresao potres magnitude 6 stupnjeva prema Richteru, ali nije nastala nikakva šteta i srećom nema ozlijeđenih.

U rujnu prošle godine, kad je potres magnitude 7,6 stupnjeva prema Richteru pogodio zapadnu obalu Sumatre, prema službenim podacima, poginulo je 1.115 ljudi, 1.214 ih je teško, a 1.688 lakše ozlijeđeno. Mnogi su ostali bez krova nad glavom. Posljedice tog potresa izravno je osjećalo oko 1,25 milijuna ljudi.

Potres magnitude 9 stupnjeva prema Richteru koji je 2004. godine pogodio Sumatru te tsunami koji je uslijedio, usmrtili su oko 230.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara