Inicijativa za drugu Hrvatsku: Valja prosvjedovati kod Mladena Bajića!

Foto: Ilok-infocentar.net

INICIJATIVA za drugu Hrvatsku dogovarala je u Zagrebu strategiju nastupa na parlamentarnim izborima. Sastanku su prisustvovali don Ivan Grubišić, u ime Hrvatske akademske udruge i udruge Dalmacija; Željko Sačić ispred Pokreta za spas Hrvatske; Maja Marija Jeličić – predsjednica Demokratske stranke žena; Roko Šikić iz udruge Volim Hrvatsku – ne u EU; Ivo Jolić – predstavnik hrvatskih iseljenika; Stipe Petrina – načelnik općine Primošten te Bruno Langer, Damir Radnić i Darko Petričić u ime Inicijative za drugu Hrvatsku.

Sačić najavio nastavak mirnih prosvjeda

"Do sada neaktivni pojedinci trebaju politički djelovati da bi se mobilizirao sve veći broj pasivnih glasača koji ne izlaze na izbore jer ne postoje kvalitetne političke opcije koje bi prepoznale stvarne potrebe hrvatskih građana", rekao je u svom izlaganju don Grubišić dodajući da je hrvatski državni vrh izgubio vezu sa stvarnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Željko Sačić najavio je nastavak mirnih prosvjeda i aktivnog pritiska na hrvatsku Vladu da se objavi datum izbora nakon kojih bi trebale uslijediti stvarne, a ne samo kozmetičke promjene rotacijom postojećih stranaka na vlasti.

Eskalacija gospodarskog i političkog kriminala

Langer je izrazio čuđenje zbog čega prosvjednici ne idu demonstrirati kod Mladena Bajića ispred Državnog odvjetništva budući da je upravo ova institucija dozvolila ovakvu eskalaciju gospodarskog i političkog kriminala u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj je moguće realizirati brojne gospodarske projekte u koje bi se mogli uključiti hrvatski iseljenici sa svojim znanjem i kapitalom, i koji su još jednom spremni pomoći Hrvatskoj, ali ne i ovakvoj vlasti koja je uništila ovu zemlju", rekao je Jolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara