Inicijativa za slobodu medija: HND ne pomaže optuženim novinarima

Inicijativa za slobodu medija i depolitizaciju Hrvatskoga novinarskog društva (HND) ustvrdila je danas da HND unatoč obećanju nije učinio ništa kako bi pomogao hrvatskim novinarima optuženima za nepoštivanje Haaškog suda.

Inicijativa za slobodu medija u otvorenom pismu tvrdi da nitko iz HND-a "do danas nije kontaktirao ni s jednim od optuženih novinara, niti im je dao čak i moralnu potporu, a kamoli učinio ili obećao konkretnu pomoć".

Inicijativa podsjeća da je HND sredinom svibnja priopćio da čini i da će sve učiniti kako bi se pomoglo optuženim novinarima, iako nisu članovi HND-a.

"Od svega navedenog ostalo je samo mrtvo slovo na papiru i podmetanje javnosti", kaže se u otvorenom pismu HND-u, koje su potpisali članica Vijeća časti HND-a Diana Rexhepi, član Vijeća Tomislav Držić i član HND-a Davor Ivanković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HND-a Dragutin Lučić rekao je pak Hini da je HND "poduzeo sve i čini sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao optuženim novinarima", ali da "detalje ne može iznositi u javnost".

Haški sud je 27. travnja objavio optužnice protiv Ivice Marijačića, Domagoja Margetića, Stjepana Šešelja i Markice Rebića za nepoštivanje suda zbog objave identiteta zaštićenih haaških svjedoka.

(Hina) xmvr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara