inicijativni odbor za spas SUNČANoga HVARa traži da se poništi njegova prodaja

Inicijativni odbor za spas Sunčanoga Hvara poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, predsjedniku Sabora Zlatku Tomčiću i premijeru Ivici Račanu u kojem traže da se poniši natječaj i Vladina odluka o prodaji Sunčanoga Hvara.

Hitno se traži i da se zaustavi proces privatizacije u Hrvatskoj te da država Sunčanome Hvaru vrati dug od 7,5 milijuna eura kako bi se kvaliteto pripremila ovogodišnja sezona.

Od Vlade se traži i dodjela 30 posto dionica iz portfelja Hrvatskoga fonda za privatizaciju gradu Hvaru zbog dugogodišnjih ulaganja u Sunčani Hvar i 20 posto dionica za nadoknadu štete bivšim vlasnicima nacionaliziranih hotela i terena.

Zbog ´zakulisnih igara i štete učinjene hrvatskom turizmu´, Inicijativni odbor za spas Sunčanoga Hvara traži ostavke predsjednika Upravnog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju Slavka Linića, zamjenika predsjednika Fonda Krešimira Starčevića, ministrice turizma Pave Župan Rusković, te predsjednika Nadzornog odbora Sunčanoga Hvara Jakše Barbića.

Inicijativni odbor za spas Sunčanoga Hvara, koji je ovih dana osnovala skupina građana Hvara, danas je poslao i prijedlog hvarskome Gradskom vijeću da se predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, zbog njegova zauzimanja da se zaustavi sumnjiva prodaja Sunčanoga Hvara, proglasi počasim građaninom toga grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara