INOSLAV BEŠKER PROGLAŠEN NOVINAROM GODINE

Kolumnist Jutarnjeg lista i dopisnik tog dnevnika iz Rima Inoslav Bešker izabran je za novinara godine Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Nagrada "Novinar godine" Beškeru je uručena na večerašnjoj svečanosti u Novinarskom domu, nakon objavljivanja rezultata tajnog pismenog glasovanja. Za Beškera se u pismenom glasovanju opredijelio 631 član HND-a, dok je njegov protukandidat Boris Dežulović, kolumnist tjednik "Globus", dobio 275 glasova.

U glasovanju je ukupno sudjelovalo 966 članova HND-a, a 60 listića je proglašeno nevažećima.

Nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani" uručena je televizijskom snimatelju i reporteru Mihailu Ostrovidovu, koji još radi iako je ušao u osmo desetljeće života.

Dobitnici godišnjih priznanja "Milan Grlović" za izniman doprinos u radu Hrvatskog novinarskog društva su prema odluci Središnjeg odbora HND-a Ernest Fišer, Glavni urednik Varaždinskih vijesti, Franjo Kiseljak, dugogodišnji novinar Vjesnika i Privrednog vjesnika, i Geza Stantić, umirovljeni televizijski novinar.

Nagradu "Marija Jurić-Zagorka" za vijest-izvještaj u tisku dobila je Aneli Dragojević iz "Novog lista" za vijest o financijskom skandalu u Riječkoj banci.

Boris Pavelić, također iz "Novog lista", nagrađen je za seriju reportaža iz tranzicijskih zemalja Europe pod nazivom Probuđene demokracije.

Slavica Lukić, novinarka "Globusa" nagrađena je u kategoriji pisanog intervjua za razgovor sa Zdenkom Ropcem, jednim od ključnih svjedoka zločina nad srpskim i hrvatskim stanovništvom u Gospiću 1991.

Najboljim kolumnistom u prošloj godini proglašen je Inoslav Bešker za kolumnu Rimovanje u "Jutarnjem listu".

Za istraživačko novinarstvo nagradu je dobio Ivica Grčar za istraživanja o negativnostima u gospodarskom životu objavljena u "Poslovnom tjedniku".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada "Marija Jurić-Zagorka" za najbolje uređenu rubriku dodijeljena je rubrici Novac "Jutarnjeg lista" urednice Branke Stipić, a nagrada za podlistak Magazinu "Jutarnjeg lista" urednika Zlatka Šimića.

Nagradu "Veselko Tenžera" za unapređenje novinarskog izraza dobio je Đermano Senjanović-Ćićo iz "Slobodne Dalmacije", 'kućni pisac' koji o čemu god piše to čini s nekopirljivim autorskim pečatom, stoji u obrazloženju odluke.

Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je Danijel Kasap iz "Novog lista" za fotografiju sukoba radnika sisačke Željezare i policije.

Nagradu "Marija Jurić-Zagorka" za najbolje uređenu radio emisiju dobila je Darija Grin za uređivanje emisije iz serije Srednja Europa o iseljavanju.

Istu nagradu za televizijsku vijest-izvještaj dobio je Josip Šarić za izvještaj sa sjednice Vijeća HTV-a.

Za televizijski intervju nagrađen je Robert Zuber za razgovor s Wolfgangom Petrichem objavljen na CCN-u u emisiji Labirint.

Ivana Petrović s HTV-a nagrađena je za istraživačko novinarstvo za reportažu Balkan Express, objavljenu u Latinici, a za reportažu je nagrađena Sanja Pražen s HTV-a za reportažu Lutke govore šutke u Globalnom sijelu.

Mate Radeljić dobio je nagradu za najbolji televizijski prilog o incidentu na Dunavu objavljen u emisiji CCN-a Vijesti dana.

(Hina) ggrb/am ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara