Inspekcija i dalje drži vrata Štrokovog hotela čvrsto zatvorena

Inspekcija i dalje drži vrata Štrokovog hotela čvrsto zatvorena

HOTEL Bellevue, Gorana Štroka, ponovno nije, od nadležne inspekcije, dobio zeleno svijetlo za uporabnu dozvolu, te je hotel pred sami početak turističke sezone i dalje zatvoren, a kako se saznaje zaustavljen je i booking za ovo ljeto. Kako donosi lokalni dubrovački portal Dubrovniknet, glavnina problema nastala je zbog neusklađenosti glavnog projekta s elaboratom zaštite na radu zbog čega hotel u dogledno vrijeme ne može dobiti potrebne dozvole za legalan rad.

Uskokovih pet zvjezdica

No, zanimljivo je kako je upravo Hotel Bellevue odnosno dobivanje uporabne dozvole za legalan rad bio "spiritus movens" operativne akcije USKOK-a nazvanoj "Pet zvjezdica". Tada su u Dubrovniku radi primanja mita i pomaganja u primanju mita uhićeni Ivo Žeravica  iz Dubrovnika, predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Antun Kralj iz Cavtata, direktor građevinske tvrtke Konel d.o.o. Njih dvojica su osumnjičeni da su prošle godine u dva navrate od vlasnika grupacije Jadranski luksuzni hoteli, Gorana Štroka navodno zatražili mito kako bi Štrokov hotel Bellevue dobio uporabnu dozvolu. Štroku je to, prema vlastitom priznanju sve dozlogrdilo, te je cijeli slučaj prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna zbog nepočinjenog zločina?

U Dubrovniku je tako ovih dana glavna tema razgovora jesu li još uvijek zatvorena vrata Belleveuea, ustvari kazna ili pokazatelj, što će se dogoditi ako sutra se netko drzne uprijeti prstom u moćnike. Temelj u sumnjama imaju u ne baš sjajnoj hrvatskoj tradiciji gdje su zviždači, odnosno oni koji su prijavljivali nedozvoljene radnje, redovno bili kažnjavani. Najpoznatiji su slučajeve Ankice Lepej i Vesne Balenović koji su izgubili svoje poslove, a danas se bore za golu egzistenciju. Daleko od toga da je zbog jednog hotela Štroku ugrožena egzistencija, no Bellevueu su vrata još uvijek zatvorena, što ne bi bio slučaj da je na koncu, ipak, pristao na mito.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara