Inspekcija zatvorila gradilište Jordanićeve kuće

GRAĐEVINSKA inspekcija danas je zabranila daljnju gradnju kuće glavnog državnog inspektora Branka Jordanića u mjestu Garica na otoku Krku.

Na zid kuće postavljen je znak kojim Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva obavještava da su daljnji radovi na gradilištu zabranjeni.

Inspektori nisu željeli davati izjave za novinstvo, a Ministarstvo je najavilo da će se javno očitovati o tome vjerojatno sutra.

Supruga Branka Jordanića Fadila, koja je bila nazočna inspekcijskom obilasku, za novinstvo je izjavila da građevinsku dozvolu za radove na kući nisu ishodovali jer su smatrali kako se to može učiniti i tijekom gradnje. Kazala je da nisu znali da je treba ishodovati prije početka radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvođač radova na kući Hasan Brahimović rekao je da je jutros, u ime Fadile Jordanić, podnio zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole krčkoj ispostavi nadležnog županijskog ureda državne uprave.

Rekao je da je podnio zahtjev za rekonstrukciju i sanaciju postojeće stare kuće i zahtjev za radove za koje nije potrebna građevinska dozvola.

Također, predočio je novinarima kupoprodajni ugovor za objekte i zemljište ukupne površine oko 1600 četvornih metara. Vrijednost tog ugovora iz rujna 2003. je 37.500 kuna.

Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je priopćeno da je građevinska inspekcija toga ministarstva pokrenula inspekcijski postupak na Jordanićevu gradilištu u Donjoj Garici na otoku Krku zbog sumnje da se radovi obavljaju bez građevinske dozvole.

"Nakon što inspekcija utvrdi činjenično stanje, što će vjerojatno biti poznato već sutra, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva javno će se očitovati o tome", navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara