Inspektori ovog ljeta odmah zatvaraju objekte koji ne ispunjavaju sanitarne uvjete

Sanitarni inspektori, po naputku Ministarstva zdravstva, od ove turističke sezone više neće pisati prekršajna rješenja i isticati mandatne kazne za objekte koji ne ispunjavaju sanitarne uvjete, nego će ih odmah zatvoriti i to će potrajati dok se nepravilnost ne ukloni, izjavio je na sastanku u Županijskoj obrtničkoj komori u Splitu sanitarni inspektor Splitskoga državnog inspektorata Ivan Glavinović.

Na sastanku, sazvanu zbog provedbe projekta "Partnerstvo za gosta", čulo se kako je hrvatsko ugostiteljstvo u velikoj krizi jer su ulazne marže najveće u Europi, a izlazne najniže. K tomu zanimanje mladih za ugostiteljska zvanja nikad nije bio manji.

Voditelj Odsjeka za ugostiteljstvo i turizam pri Državnom inspektoratu Edi Kevo kazao je kako je u prošloj godini provedeno u državi više od 50 tisuća inspekcijskih nadzora, zapisano 5600 nepravilnosti i naplaćeno kazni za ukupno 996 tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše nepravilnosti, kazao je Kevo, uočeno je u sezonskim ugostiteljskim objektima, a inspektori i dalje najteže nadziru nelegalne iznajmljivače soba jer bez sudskog naloga ne mogu ući u takve stanove i kuće.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara