Inspektori prekinuli gradnju betonskog puta kroz primoštenske vinograde

GRAĐEVINSKA inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja nakon obavljenog očevid danas je službeno zabranila daljnje betoniranje makadamskog puta kroz čuvene primoštenske vinograde u kamenu u uvali Kremik, na lokaciji Bucavac nedaleko od Primoštena, izvijestio je Odjel za odnose s javnošću Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Fotografija primoštenskih vinograda, jedinstvenog krajolika starih kamenih suhozida između kojih je škrta zemlja s trsovima glasovitog Babića, izložena je u zgradi UN-a kao spomenik ljudskom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon očevida građevinski su inspektori utvrdili da je između parcela vinograda, u dužini od 220 metara, postavljena armaturna mreža i betoniran dva do četiri metra širok makadamski put.

Budući da betoniranje tog puta nije u skladu sa Zakonom o građenju, gradilište je zatvoreno, a radovi obustavljeni.

Betoniranje puta kroz vinograde poduzeli su samoinicijativno prije nekoliko dana vlasnici vinograda, a građevinski su inspektori izašli na teren nakon žestokih reakcija javnosti zbog devastacije tog jedinstvenog spomenika ljudskom radu i suživotu čovjeka i prirode.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara