Intel® Xeon™ procesori prešli granicu od 3 GHz

TVRTKA Intel Corporation danas je predstavila najbržu seriju svojih Intel® Xeon™ procesora, čiji je radni takt veći od 3 GHz, a namijenjeni su upotrebi u dvoprocesorskim poslužiteljima i radnim stanicama.

Tvrtka je ujedno priopćila i da trenutačno više od 9.000 tvrtki diljem svijeta prodaje komponente ili sustave koji se temelje na procesorima iz Intelove obitelji Xeon.

Intel Xeon procesor radnog takta 3,06 GHz raspolaže s 512 KB drugorazinske priručne memorije i radi na sistemskoj sabirnici takta 533 MHz, dok Intel Xeon procesor radnog takta 3 GHz također raspolaže s 512 KB drugorazinske priručne memorije i radi na sistemskoj sabirnici takta 400 MHz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Intel nastavlja podizati granice performansi sustava i vlastitih mogućnosti proizvodnje, nudeći dobavljačima sustava diljem svijeta prve procesore radnog takta većeg od 3 GHz, namijenjene dvoprocesorskim poslužiteljima i radnim stanicama", izjavio je Richard Dracott, direktor marketinga u Intelovom odjelu Enterprise Platforms Group. "Tijekom 2003. nastavit ćemo poboljšavati procesore iz obitelji Intel Xeon, i dalje unaprjeđujući njihove nenadmašne performanse i skalabilnost."

Sustavi temeljeni na Intel Xeon procesorima koriste se kao općenamjenski poslužitelji za udomljavanje web-stranica, priručno memoriranje podataka, mehanizme tražilica, sigurnosnu zaštitu i kontinuirane medijske prijenose, dok se u radnim stanicama koriste za izradu digitalnih sadržaja, mehaničko i električko projektiranje, financijske analize i 3D modeliranje.

Intel Xeon procesor na 3,06 GHz u potpunosti je kompatibilan s postojećim sustavima u kojima se koriste čipseti Intel® E7501 ili Intel® E7505, a koji se isporučuju od studenog 2002. godine, dok je Intel Xeon na 3 GHz u potpunosti kompatibilan sa sustavima koji se temelje na čipsetima Intel® E7500 ili Intel® 860.

Intel Xeon procesor na 3,06 GHz i Intel Xeon procesor na 3 GHz dostupni su na tržištima diljem svijeta. Intelove preporučene cijene ovih procesora iznose 722 USD, odnosno 658 USD po komadu za količine od po 1.000 komada. 

Intel najveći svjetski proizvođač elektroničkih čipova, ujedno je i vodeći proizvođač računalnih, mrežnih i komunikacijskih proizvoda. Dodatne informacije o tvrtki Intel dostupne su na adresi www.intel.com/pressroom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara