Interpol raspisao tjeralice za Hrvatom i Crnogorcima zbog šverca 2,2 tone kokaina

Interpol raspisao tjeralice za Hrvatom i Crnogorcima zbog šverca 2,2 tone kokaina

Tekst: V.Š.
Foto: Interpol

INTERPOL je raspisao međunarodnu tjeralicu za 36-godišnjim hrvatskim državljaninom Nenadom Novakovićem, dvojicom Crnogoraca, 29-godišnjim Dejanom Šekularcem i 33-godišnjim Borisom Labanom zbog sumnje za šverc 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Novakovića se smatra vođom skupine koji je u kolovozu prošle godine odletio u Argentinu pod imenom Anto Jurić sa 260.000 eura s kojima je kupio jahtu na koju je dva mjeseca kasnije utovario kokain zapakiran u sportske torbe. Jahta je trebala doći do luke Bar, ali je zbog oluje skrenula u urugvajsku luku Santiago Vasquez, gdje je otkriven kokain. Novaković je pobjegao iz Argentine i otada mu se gubi svaki trag.

Isprepletena mreža srpskih, crnogorskih i hrvatskih kriminalaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šekularac je u veljači uhićen u Podgorici, zajedno s Goranom Sokovićem iz Pljevalja, ali su obojica oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Laban je također saslušan u sklopu akcije "Balkanski ratnik", ali ni on nije zadržan, također zbog nedostatka dokaza.

Ubrzo nakon njihova uhićenja argentinska policija je u jednome stanu u Buenos Airesu pronašla 492 kilograma kokaina te, pod sumnjom da su umiješani u šverc droge u Europu, uhitila Hrvate Marka Pandrca i Igora Stjepovića, a osumnjičeni su i Boško Nedić, Miroslav Jeftić i Darko Tošić iz Srbije.

Prvoosumnjičeni Darko Šarić, za kojim je Interpol raspisao tjeralicu 21. siječnja ove godine, istog dana je iz Crne Gore pobjegao privatnim avionom crnogorskog poduzetnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara