iPhone završio na sudu

S PREDSTAVLJANJEM iPhoenea, kako se čini, Apple je malo uranio. Operater mrežnih sustava Cisco protiv američke informatičke kompanije
podnio je tužbu zbog kršenja prava koja proizlaze iz registriranog zaštitnog znaka. Cisio tvrdi da je ime iPhone u njegovom vlasništvu.

Cisio je prije tri tjedna lansirao vlastiti uređaj za telefoniranje putem interneta nazvan iPhone. Kako su obje kompanije radile na novom uređaju kojeg su nazvale istim imenom, pregovarale su o njegovoj upotrebi, no čini se da je Apple izigrao Cisio i svoj uređaj predstavio prije postizanja dogovora.

Apple je iPhone predstavio u utorak, na godišnjoj Macworld konferenciji u San Franciscu.

Riječ je o elegantnom uređaju koji je kombinacija telefona, IPoda i ručnog računala. U usporedbi s ostalim smart phone uređajima na tržištu, u prvom redu razlikuje se po tome što ima samo jednu tipku na ekranu. Za navigaciju je ključna "multi-tach" podrška koja istovremeno omogućuje korištenje više prstiju i biranje više operacija. Ekran je dijagonale 89 mm i rezolucije od 320x480 (160 piksela po inču).

iPhone bi se trebao lansirati u zadnjem tromjesječju 2007. Ovisno o modelu, cijena uređaja kretat će se između 499 i 599 američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara