Iračka kriza ubrzava diplomatske aktivnosti zapadnih čelnika

NAKON što je vođa UN-ovih inspektora Hans Blix u ponedjeljak UN-u predao svoje izvješće, iračka kriza idućih će dana biti predmetom ubrzanih diplomatskih aktivnosti čelnika Velike Britanije, Italije, Španjolske, Francuske i SAD-a, javljaju u utorak agencije.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi posjetit će u srijedu London gdje će razgovarati sa svojim britanskim kolegom Tonyjem Blairom, nakon čega će u četvrtak otputovati u Washington na razgovor s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Britanski premijer Tony Blair putuje u četvrtak u Madrid na sastanak sa španjolskim kolegom Joseom Mariom Aznarom, a u petak će u Camp Davidu razgovarati s američkim predsjednikom. U ponedjeljak pak putuje u Francusku na razgovor s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

Blix je u ponedjeljak UN-u podnio izvješće o dvomjesečnoj suradnji Iraka s inspektorima za razoružanje u kojem je ocijenio da im je Bagdad omogućio pristup mjestima koja su željeli posjetiti, ali je također ostavio brojna pitanja bez odgovora u pogledu svojih programa zabranjenog oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara