Iračke snage napale selo u kojem su suniti držali taoce

Iračke snage sigurnosti napale su u nedjelju selo u kojem su sunitski gerilci držali nekoliko desetaka šijita i prijetili da će ih pobiti ne povuku li se svi šijiti iz toga područja, službeno je priopćeno.

U gradu Madainu u središnjem dijelu Iraka, snage sigurnosti u subotu počele su akciju protiv otmičara, rekao je ministar za nacionalnu sigurnost Qassim Dawoud.

U nedjelju rano ujutro iračke su snage oslobodile petnaestak šijitskih obitelji, rekao je Haidar Khayon, dužnosnik u ministarstvu obrane u Bagdadu. Prema njegovim riječima, petorica otmičara zarobljena su u okršaju lakim vatrenim oružjem, ali nema poginulih.

Snage sigurnosti i dalje pretražuju to selo od približno tisuću stanovnika, tridesetak kilometara jugoistočno od glavnoga grada, dodao je Khayon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom je području već bilo i sunitskih i šijitskih osvetničkih otmica, ali od početka američke invazije gerilci još nisu pokušali na silu isprazniti cijelo selo.

Iračka al Qaeda u nedjelju je priopćila da je cijela talačka kriza kraj Madaina izmišljena kako bi iračke snage imale izgovor za upad u mjesto i napad na sunite, kaže se u priopćenju objavljenom na internetu.

"Nevjernici su izmislili talački slučaj. Oni lažu", tvrdi sunitska skupina pod vodstvom jordanskoga gerilca Abu Musaba al-Zarqawija u priopćenju objavljenom na svojoj svojoj web stranici.

(Hina) xvm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara