IRAČKE TRUPE ZADRŽALE AMERIČKO NAPREDOVANJE KOD NAJAFA

Američke snage koje su napredovale prema Bagdadu uz tok rijeke Eufrat zaustavile su iračke postrojbe oko 70 kilometara jugoistočno od grada Najafa u ranim nedjeljnim jutarnjim satima, javio je dopisnik agencije Reuters. L

"Borbe traju već oko dva sata" javio je kratko dopisnik Luke Barker prije ponoći po srednjoeuropskom vremenu, tvrdeći da je bio dva do tri kilometra iza čela vojne kolone kada su borbe započele. Baker prati američku 3. pješačku diviziju.

"Američki časnici kažu da su tenkovi i pješaštvo iz oklopnih vozila na čelu kolone uvučeni u ono što nazivaju 'manji kontakt s neprijateljem'", izvijestio je Baker. Dodao je da je vidio nešto nalik na nekoliko bljeskova iz cijevi tenkova, ali ne i dolazeće granate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva sata ranije, iračka televizija navela je izjavu vladajuće Baath stranke koja kaže da su se iračke snage sukobile s američkim postrojbama u pustinji blizu Najafa, grada s 420 tisuća stanovnika i važnim religijskim središtem za iračku šiijitsku većinu koji je udaljen 160 kilometara južno od Bagdada.

(Hina) nz sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara