Irački tisak pozdravlja informaciju o Sadamovu uhićenju

VEĆINA iračkih listova, pokrenutih nakon pada Sadama Huseina, u današnjim izdanjima piše o njegovu uhićenju, a u neki se komentarima predlaže da 14. prosinca postane državni praznik koji će obilježiti završetak tiranije.

"Konačno je najopasniji zločinac, Sadam Husein pao. Neka svi oni koji su gajili nadu da će se Sadam vratiti na vlast shvate da za to nema više nikakvih izgleda", piše glasilo Nacionalnog iračkog vijeća, list Al-Muatamar.

Autor u daljnjem tekstu predlaže da se 14. prosinca, dan kada je bivši diktator uhićen, proglasi "državnim praznikom", danom kada je irački narod oslobođen košmara u kojemu je živio 35 godina".

Neovisni list Az-Zaman objavio je tekst pod naslovom "Tiranin je uhvaćen u stupicu", a u listu Al-Taekhi, glasilu Demokratske stranke Kurdistana Masuda Barzanija, ističe se nada da će nakon uhićenja svrgnutog predsjednika smanjiti broj gerilskih akcija u Iraku.

Tragičan završetak Sadama Huseina obilježava "kraj simbola terora" te iračkom narodu omogućuje "slobodan život bez rata, agresije ili poniženja", piše list Bagdad, pozivajući Iračane da se angažiraju na "obnovi zemlje te ponovnoj uspostavi sigurnosti i stabilnosti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara