Irački znanstvenik: Bin Ladenova poruka nije dokaz

SJEDINJENE DRŽAVE pogrešno su interpretirale poruku Osame bin Ladena kao dokaz suradnje Iraka s al Qaidom, izjavio je u srijedu irački znanstvenik Zhafer el Auni.

U razgovoru za tv postaju Al Jazzera, Auni je rekao kako je neshvatljivo da američki državni tajnik Colin Powell glas ´šeika bin Ladena´ smatra dokazom suradnje Bagdada s tom terorističkom mrežom.

´Naposljetku, on (bin Laden) je članove iračke vlade nazvao nevjernicima´, rekao je el-Auni tv postaji al Jazzera, koja je objavila vrpcu s, kako se vjeruje, bin Ladenovim glasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
El-Auni upitnim smatra i bin Ladenovu usporedbu al Qaidinog otpora američkim snagama u Afganistanu s mogućim napadom SAD-a na Irak.

´Afganistanci nisu tako brojna nacija kako Iračani, a opremljenost naše vojske ne može se usporediti s borcima u Afganistanu´, rekao je.

Bin Laden je u jučerašnjoj poruci pozvao Iračane na samoubilačke napade protiv SAD-a, koji su, rekao je, ´uzrokovali neviđene probleme u Americi i Izraelu´. Također im je savjetovao da izgrade bunkere poput onih u Afganistanu, koje američke snage nisu uspjele uništiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara