IRAČKO VIJEĆE RAZGOVARA O SIGURNOSTI

Vijeće za privremenu upravu Iraka sastalo se u četvrtak u Bagdadu s američkim vojnim i civilnim dužnosnicima zaduženim za Irak kako bi razgovarali o načinima osiguranja sigurnosti u zemlji.

Članovi Vijeća su se sastali sa šefom Središnjeg američkog zapovjedništva (CENTCOM) generalom Johnom Abizaidom, šefom američke vojske u Iraku generalom Ricardom Sanchezom kao i s civilnim upraviteljem Paulom Bremerom, prema priopćenju Vijeća, prenosi AFP.

Razgovaralo se o "sigurnosnom stanju u Iraku i mjerama koje je Vijeće poduzelo" za osiguranje reda, navodi se u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

General Abizaid je "predstavio Vijeću prijedlog o osnivanju zapovjedništva za civilnu obranu i snage policije koje će biti zaduženo za održanje mira i stabilnosti u svim područjima za koja je zaduženo", dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef CENTCOM-a je izrazio "zadovoljstvo suradnjom koju dokazuju irački građani koji ukazuju na sumnjive djelatnosti, što priodnosi poboljšanju sigurnosti i omogućuje postizanje stabilne situacije i gospodarski razvoj".

Članovi Vijeća su naglasili pred svojim američkim sugovornicima "potrebu uvježbavanja policijskih snaga i njihovo opremanje tehnologijom i modernim naoružanjem kako bi mogle izvršavati zadatke koji su im povjereni".

(Hina) tm sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara