IRAK IPAK JOŠ RAZMATRA UNIŠTENJE ZABRANJENIH PROJEKTILA

Glavni vojni savjetnik iračkog predsjednika Sadama Huseina general Amer alSaadi u utorak je izjavio kako Irak još razmatra zahtjev UN da uništi svoje projektile alSamoud unatoč informacijama da je Sadam rekao kako će zadržati to oružje.

´To se i dalje razmatra´, odgovorio je na novinarsko pitanje al-Saadi.

TV mreža CBS u ponedjeljak je objavila da je Sadam najavio kako neće prihvatiti zahtjeve za uništenjem projektila za koje UN tvrde da imaju domet veći od dopuštenoga.

Voditelj CBS-a Dan Rather rekao je nakon ekskluzivnog razgovora sa Sadamom da irački vođa tvrdi kako projektili ne krše mandat UN.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Iraku je dopuštena priprema odgovarajućih projektila i mi se toga držimo´, citiran je Sadam Husein. ´Mi nemamo projektila koji imaju veći domet od propisanog´.

Rather je rekao kako je Sadam snažno naznačio da će se Irak usprotiviti nastojanjima da do 1. ožujka počne uništavati projektile, kako je to zahtijevao vođa inspektora UN Hans Blix.

Istog je dana al-Saadi dao naslutiti da će Irak prihvatiti taj zahtjev, rekavši kako njegova zemlja mora biti pragmatična glede tog pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara