Irak: Militanti tvrde da su ubili 10 otetih Iračana

Dvije iračke militantne skupine u subotu su objavile ne webstranicama kako su ubile 10 pripadnika Iračke nacionalne garde i policije, otetih u zasjedi u blizini Bagdada ranije ovog tjedna.

Vojska Ansara al-Sunne priopćila je da je ubila sedam otetih pripadnika Iračke nacionalne garde i objavila je u subotu na Internetu video snimku ubojstava.

Skupina tvrdi da je sedam ljudi otela u velikoj zasjedi u koju je upao irački policijski konvoj na području Abu Ghraiba nedaleko od Bagdada u četvrtak. U napadu su ubijena 2 policajca, 14 je ranjeno i najmanje 16 je nestalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Druga militantna organizacija, Islamska vojska u Iraku, ustvrdila je u svom priopćenju objavljenom na web-stranici da je ubila tri policajca oteta nakon istog napada u četvrtak. Video snimka te skupine nije prikazala izravno ubijanje nego samo tri taoca koji drže svoje policijske iskaznice u rukama.

Vojska Ansara al-Sunne i Islamska vojska spadaju među glavne sunitske islamističke skupine koje izvršavaju napade kako bi onesposobile vladu koju podržavaju SAD i izbacile strane snage predvođene Amerikancima iz zemlje.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara