Irak: Odaziv na izborima najmanje 72 posto

ODAZIV na općim izborima u Iraku dosegnuo je 72 posto upisanih birača, dva sata uoči zatvaranja birališta, priopćio je u nedjelju dužnosnik državnog izbornog povjerenstva Adil alLami.

Al-Lami je na tiskovnoj konferenciji u Bagdadu rekao da je u mnogim šijitskim i kurdskim područjima odaziv i preko 90 posto, dok je u sunitskim krajevima zbog izraženijeg nasilja znatno manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je diljem zemlje otvoreno 99 posto biračkih mjesta, sa svega nekoliko koja su ostala zatvorena zbog nasilja ili manjka osoblja.

Također, predstavnik UN-a u iračkom izbornom povjerenstvu izjavio je u nedjelju da je odaziv na iračkim izborima premašio očekivanja i da su gužve na biralištima. "Prema prvim informacijama koje smo dobili, čini se da odaziv na izbore premašuje očekivanja u nekim dijelovima" Iraka, kazao je za glasila Kolumbijac Carlos Valenzuela.

Iako su Iračke i američke snage uvele su drakonske mjere sigurnosti kako bi umanjile rizik na izborima, u nizu napada u nedjelju ubijeno je najmanje 22 ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara