Irak: Powellov govor pun laži

Predstavnik Iraka u Ujedinjenim narodima u srijedu je izjavio da su neke tvrdnje američkog državnog tajnika Colina Powella izrečene u Vijeću sigurnosti ´tjerale na smijeh´

´Smijao sam se kada sam čuo neke njegove tvrdnje´, rekao je Mohamed Al-Douri koji je kao posljednji govorio pred 15-članim Vijećem sigurnosti UN-a.

On je ocijenio da ´Powellove izjave nemaju nikakve veze sa stvarnim stanjem´.

Irački ministar informiranja Mohamad Saeed al-Sahaf u Bagdadu je satelitske slike tzv. zabranjenog oružja koje je u UN-u predočio Colin Powell nazvao ´crtanim filmom´.

´Možemo samo reći da se radi o šupljim optužbama koje se nalaze i u prijašnjim izvješćima CIA-e´, dodao je.

Savjetnik iračkog predsjednika, general Amer Al-Saadi, rekao je da se radi o ´američkom show-u sa specijalnim efektima´. Politički komentator iračke satelitske televizije Powellov je govor nazvao ´komedijom´.

Zastupnik u iračkom parlamentu i voditelj Odbora za vanjske odnose i odnose s arapskim zemljama, Salem al-Kubaisi, rekao je da govor američkog državnog tajnika obiluje ´lažima i izmišljotinama bez materijalnih dokaza´.

Irački ministar vanjskih poslova Naji Sabri poručio je da će Irak UN-u dostaviti ´podroban i sveobuhvatan odgovor na sve laži´ koje je izgovorio Colin Powell.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara