Irak pozvao Saudijce da ulažu na iračkom teritoriju

DVA visoka iračka dužnosnika pozvala su u nedjelju Saudijsku Arabiju da ulaže na iračkom teritoriju nakon što je srušen režim Sadama Huseina.

"Spremni smo surađivati s vama i pozivamo vas da sudjelujete u obnovi Iraka", rekao je Shaker Mahmud, član iračkog prijelaznog vijeća govoreći na Ekonomskom forumu u Džedi na kojem osim njega sudjeluje i irački ministar poljoprivrede Abdel Amir Abud Rahima.

"Saudijci ne trebaju pomoć treće strane", dodao je, istaknuvši da je Saudijska Arabija dobrodošla na iračkom teritoriju, bez obzira radi li se o "tvrtkama ili pojedincima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irački su dužnosnici odbacili optužbe prema kojima su ruke iračkog prijelaznog vijeća "vezane" pod američkom okupacijom.

"Irak je El Dorado", ocijenio je koordinator zasjedanja Kamel Lazaar, direktor tvrtke Swicorp, čije je sjedište u Švicarskoj.

Među sudionicima ovog foruma su turski premijer Recep Tayyip Erdogan, libanonski premijer Rafic Hariri, bivši američki predsjednik Bill Clinton i bivši malezijski premijer Mahatir Mohamad.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara