Irak: Službeno opovrgnuta vijest o smrti Tareka Aziza

AMERIČKA vojska i iračka vlada opovrgnule su u subotu vijest o smrti bivšeg zamjenika iračkog premijera Tareka Aziza u zatvoru, koju je objavila arapska televizija.

"Mogu potvrditi da je Tarek Aziz živ. Nema promjene u njegovu statusu, još uvijek je u zatvoru", kazao je za AFP američki službeni predstavnik Barry Johnson.

"Bio je živ prije pet minuta", dodao je oko 15.10 sati po mjesnom vremenu (12.10 po GMT-u).

Službeni predstavnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova Sabah Kadhim opetovao je isto: "Tarek Aziz nije umro", rekao je za AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijest o njegovoj smrti je objavila tv-postaja Al Arabija sa sjedištem u Dubaju, pozivajući se na izvore u Međunarodnom odboru Crvenoga križa u Iraku (ICRC).

"Ne možemo potvrditi vijest o smrti Tareka Aziza. Nemamo nikakve informacije u svezi s time", izjavila je u Ammanu službena predstavnica ICRC-a Nada Dumani.

Tarek Aziz (68) koji je u rukama američkih snaga, najpoznatiji je član bivše vlade Sadama Huseina u inozemstvu. Bio je jedini kršćanin u bivšoj iračkoj vladi, čovjek u kojega je Sadam Husein imao povjerenja i koji je bio potpuno odan bivšem diktatoru.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara