Irak: U novim napadima poginulo šest osoba

NAJMANJE petorica Iračana i jedan američki vojnik poginuli su u subotu u novim napadima na vladine i stranačke dužnosnike i američke snage u Iraku, izvijestila je arapska satelitska televizija AlJazeera

U eksploziji automobila-bombe u sjevernoiračkom gradu Arbilu ozlijeđen je ministar kulture regionalne kurdske vlade sjevernog Iraka, a jedan od njegovih tjelohranitelja poginuo je.

U gradu Baqubi, 60 km sjeverno od Bagdada, dvadesetak maskiranih muškaraca napalo je zgradu lokalnog ureda stranke Šijitskog vrhovnog vijeća islamske revolucije u Iraku (SCIRI). Nakon upada u zgradu, jedan od napadača raznio se eksplozivom, pri čemu su poginula trojica članova stranke i jedan slučajni prolazik, a ozlijeđene su četiri osobe, prenosi Al-Jazeera. U novoj prijelaznoj iračkoj vladi SCIRI predstavlja njezin ministar financija Abdel Abdul Mahdi.

Gotovo istodobno nepoznati su napadači napali ured Međunarodne nacionalne alijanse, stranke iračkog premijera Iyada Allawija. Još nema informacija o mogućim žrtvama.

Američke vojne snage stacionirane u Bagdadu potvrdile su da je u petak u napadu pobunjenika na patrolu poginuo američki vojnik.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara