IRAN NAREDIO BOMBARDIRANJE ŽIDOVSKOG CENTRA U ARGENTINI 1994.

Iran je naredio podmetanje bombe u židovskom centru u Buenos Airesu 1994. godine u čijoj je eksploziji ubijeno 85, a ranjene su stotine ljudi, objavio je u srijedu bivši dužnosnik iranske obavještajne službe. L

Bivši iranski obavještajac Abdulhasim Mesbahi svjedočio je video vezom iz argentinskog veleposlanstva u Berlinu na istražnom sudu u Buenos Airesu koji se bavi slučajem podmetanja bombe u taj židovski centar.

"Posebni odbor pod vodstvom ajatolaha Alija Hameneija naredio je napad u Buenos Airesu. Svi sudionici zločina stigli su izvan Argentine", rekao je Mesbahi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iran opovrgava bilo kakvu upletenost u taj napad, a već zbog samog argentinskog sumnjičenja službeni je Teheran prekinuo ekonomske i kluturne veze s Buenos Airesom.

Mesbahi tvrdi da je u napad bio upleten i bivši iranski veleposlanik u Argentini Hadi Solejmanpur, koji je prije nekoliko mjeseci uhićen u Britaniji i trenutno čeka na izručenje u Argentinu.

U Argentini živi 300.000 Židova što je najbrojnija židovska zajednica u Latinskoj Americi i sedma po veličini u svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara