Iran osudio uhićenje svog bivšeg veleposlanika u Britaniji

IRAN je osudio u petak uhićenje bivšeg iranskog veleposlanika u Argentini Hadija Soleimanpoura, koji je uhićen u Britaniji zbog povezanosti s napadom na Židovski centar u Buenos Airesu 1994. u kojem je poginulo 85 ljudi.

"Provedena je politički motivirana mjera pod utjecajem cionista (Izraela) koja služi interesima cionističkog režima", rekao je za novinsku agenciju IRNA-u glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid-Reza Assefi.

Londonska je policija potvrdila u petak kako je u Durhamu uhićen Soleimanpour (47), koji će biti izveden pred sud kao odgovor na službeni zahtjev argentinske vlade za njegovim izručenjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ranije smo shvatili da argentinsko pravosuđe nije zainteresirano za suradnju s Iranom kako bi pojasnilo to pitanje, a politički motivirani nalozi za uhićenje nemaju zakonsku osnovu", rekao je Assefi.

On je odbacio navode o umiješanosti Irana u napad na Židovski centar u Buenos Airesu i obećao puno potporu i pravnu pomoć Soleimanpouru.

Ranije ovog mjeseca argentinski sud izdao je nalog za uhićenjem Soleimanpoura i još sedam iranskih dužnosnika upletenih u napad automobilom bombom u kojem je, uz poginule, i ranjeno 200 osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara