Iran uvjeren u pozitivan rezultat pregovora o nuklearnom programu

PREGOVORI između Irana i Europske unije o iranskom nuklearnom programu trebali bi u ožujku polučiti pozitivan rezultat, a američka pomoć u spomenutim pregovorima bila bi dobrodošla, izjavio je u petak glavni iranski pregovarač Hasan Rohani.

"Uvjereni smo da ćemo, uz učinkovitost svih četiriju strana, dočekati pozitivan rezultat u ožujku", rekao je Rohani, aludirajući na pregovore s Britanijom, Francuskom i Njemačkom.

"Naši sugovornici predstavnici su triju europskih zemalja, no mi bismo rado prihvatili i američku pomoć u spomenutim pregovorima", rekao je Rohani nakon razgovora s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom.

Rohanijeva izjava uslijedila je nakon što je američki predsjednik George Bush tijekom vikenda za vrijeme posjeta trima europskim zemljama pozdravio diplomatske napore Europljana u pogledu iranskog nuklearnog programa, odbivši pritom zahtjeve da se pregovorima pridruži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanija, Francuska i Njemačka glavni su europski pregovarači u nastojanjima da se Iran uvjeri kako je potrebno prekinuti proces obogaćenja urana, koji se može iskoristiti i za izradu nuklearne bombe.

(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara