Iran zaprijetio: Izraelu se bliži kraj njegova postojanja

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

IRANSKI predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u posjetu Siriji ponovno zaprijetio Izraelu "brisanjem". Izrael je prema Ahmadinedžadovu mišljenju "u slijepoj ulici bez izlaza te se bliži kraju svog postojanja". "Vrijeme ne ide u korist okupatora", kazao je u posjetu Damasku.

Iranski predsjednik je nakon susreta sa sirijskim predsjednikom Bašarjem al Asadom upozorio da će protiv Izraela, ako se odluče za ratnu akciju, zajedničkim snagama nastupiti Iran, Sirija, Irak i Libanon. Iranski predsjednik je obratio pažnju na to da bi Izrael mogao napasti iranske nuklearne objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirijski predsjednik Asad dao je podršku Iranu te dodao da će Sirija odgovoriti ako dođe do napada Izraela. Osim toga, Asad je dao podršku iranskom legitimnom pravu na bogaćenje urana.

Iran je poručio SAD-u da se ne miješa u poslove u regiji te da "spakira svoje stvari i ode". SAD je zbog spornog susreta negodovao te je pozvao službeni Damask da do sastanka dvaju predsjednika ne dođe. Sirijski predsjednik je odbio molbu SAD-a, prenosi Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara