ISIS preuzeo odgovornost za Kabul: Ubili su 61 osobu, a broj žrtava još raste

ISIS preuzeo odgovornost za Kabul: Ubili su 61 osobu, a broj žrtava još raste

Foto: Hina

ISLAMSKA DRŽAVA preuzela je odgovornost za samoubilački napad u Kabulu u kojemu je, po najnovijim podacima, ubijena najmanje 61 osoba, a 207 je ranjeno, objavili su mediji.

Novinska agencija Amaq koja podržava ekstremističku skupinu IS objavila je da su "dvojica boraca Islamske države detonirala prsluke s eksplozivom među okupljenim šijitima".

Broj žrtava više je nego dvostruko uvećan, u usporedbi s prijašnjim procjenama, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravlja i dodao da su mrtvi i ranjeni odvezeni u obližnju bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Snažna eksplozija je odjeknula pri prolasku povorke šijitske manjine Hazara u iračkoj prijestolnici, koja je prosvjedovala zbog rute planiranog dalekovoda, projekta vrijednog više milijuna dolara, tražeći da se on preusmjeri kroz dvije pokrajine u kojima živi veliki broj Hazara. Vlada tvrdi kako bi to stajalo milijune i na više godina odgodilo nužno potreban projekt.

Na televizijskim snimkama prikazana su tijela kako leže na cesti.

Teroristi su ušli među prosvjednike i aktivirali eksplozije koje su ubile i ranile veliki broj naših zemljaka, uključujući pripadnike službi sigurnosti", rekao je afganistanski predsjednik Ašraf Gani.

Procjenjuje se da narod Hazara koji govori perzijskim jezikom čini oko 9 posto populacije, što je treća po veličini afganistanska manjina, no oni već dugo trpe diskriminaciju  a tisuće njih ubijeno je pod talibanskom vlašću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara