Iskon započeo izgradnju vlastite telekomunikacijske mreže

ISKON Internet je danas potpisao ugovor o međusobnom povezivanju (interkonekciji) s HT-Hrvatskim Telekomunikacijama i ugovor s IBM Hrvatska o nabavi sustava za pružanje javne govorne usluge tvrtke Cirpak.

Riječ je o ključnim ugovorima u procesu izgradnje Iskonove telekomunikacijske mreže nove generacije, a putem koje će Iskon svojim korisnicima ponuditi integrirane usluge širokopojasnog pristupa internetu, telefonije i videa.

Potpisivanjem ovih ugovora Iskon je započeo novu investicijsku fazu u svom razvoju čiji je cilj ojačati poziciju vodećeg alternativnog telekoma i ISP-a te na osnovi svojih komparativnih prednosti igrati vodeću ulogu u telekomunikacijskim uslugama sljedeće generacije.

Osnovna smjernica Iskonove strategije je da se izgradnjom vlastite telekomunikacijske mreže (optička mreža, izdvojena lokalna petlja i bežični pristup) omogući pružanje kompletne i najbolje usluge brzog širokopojasnog pristupa Internetu i usluge telefonije putem vlastite infrastrukture.

U cilju financiranja započete izgradnje vlastite telekomunikacijske mreže IskonInternet planira u prvom tromjesečju 2006. godine provesti dokapitalizaciju društva putem inicijalne javne ponude (IPO) novoizdanih dionica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara