iskorak i kontra najavili pritužbu jer drže vjeronaučni program diskriminirajućim

Udruge Iskorak i Kontra najavile su danas da će podnijeti pritužbu Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova kako bi spriječile štetu koja bi mogla nastati primjenom vjeronaučnog programa koji smatraju "znanstveno neutemeljenim i diskriminirajućim prema dijelu građana".

Program katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi, koji je donijelo Ministarstvo prosvjete i športa, primjenjuje se od početka ove godine, a u njemu je uključena i edukacija o aspektima ljudske seksualnosti, pri čemu se homoseksualnost proglašava "pogrešnim oblikom seksualnosti".

Udruge Iskorak i Kontra u otvorenom pismu Ministarstvu prosvjete i športa tvrde da je proglašavanje "homoseksualnosti i transvestizma pogrešnim oblicima seksualnosti" "u suprotnosti s nizom propisa koji reguliraju zabranu diskriminacije i prava na potpunu i točnu informaciju".

"Katolička crkva može imati svoj stav o homoseksualnosti, koji nije i ne mora biti znanstveno utemeljen, ali ostaje problematična namjera da se unutar tog programa, osim duhovno-religiozne, obuhvate i biološko-seksualna, psiho-seksualna i etičko-moralna komponenta", smatraju Kontra i Iskorak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te udruge podržat će sve udruge i ustanove u nastojanju da se u osnovnoškolski sustav uvede spolni odgoj, odnosno da sve komponente ljudske seksualnosti obrađuju kompetentni stručnjaci na znanstveno utemeljen način.

Grupa za promicanje i zaštitu različitih spolnih usmjerenja Iskorak i lezbijska grupa Kontra također su najavile da će sudjelovati u svim pravnim i izvanpravnim akcijama kako bi "spriječile štetu koja bi mogla nastati primjenom tog programa".

(Hina) mvr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara