Iskorak i Kontra reagirali na napad na Adnana Buljubašića: Treba uvesti strože sankcije za napadače

Iskorak i Kontra reagirali na napad na Adnana Buljubašića: Treba uvesti strože sankcije za napadače

Foto: Dubravko Vutuc/Podravski list/Cropix

ISKORAK i Kontra reagirali su na posljednji slučaj nasilja koji se dogodio 8. travnja u Koprivnici. Tada je napadnut Adnan Buljubašić, dvojica mladića presrela su ga dok se vraćao u hotel te su ga prvo vrijeđali, a zatim ga bacili na pod udarcem u potiljak. Nastavili su ga cipelariti sve dok slučajni prolaznik nije stao sa svojim automobilom i potjerao nasilnike te pozvao policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iskorak i Kontra u zajedničkom priopćenju ističu kako će protiv nasilnika podnijeti kaznene prijave i tražiti da se ta kaznena djela okvalificiraju kao zločini iz mržnje.

"Pozivamo sve osobe koje su doživjele nasilje ili diskriminaciju na temelju svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta da nam se jave na telefon: 098 238 308 ili e-mail pravnitim@kontra.hr za informacije o svojim pravima, te kako bismo im po želji osigurali odvjetnika/-cu da pokrene za njih odgovarajuće postupke.", pozivaju iz udruga te dodaju kako traže od državnih institucija da pronađu i na odgovarajući način sankcioniraju sve počinitelje nasilnih napada, da uvedu strože sankcije za zločine iz mržnje prema svim društvenim skupinama, te da se uvede stalna edukacija policijskih službenika o zločinima iz mržnje na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta te bolja suradnja s organizacijama civilnog društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara