Islamistička skupina odrubila glavu iračkom časniku

Islamistička skupina odrubila glavu iračkom časniku

SKUPINA Ansar AlSunna, bliska terorističkoj mreži AlQaidi, u srijedu je na svojoj internetskoj stranici emitirala video snimku na kojoj je prikazano odrubljivanje glave "visokom časniku iračke vojske" u Mosulu, a u napadu istodobno počinjenom u Bagdadu ubijen je visoki dužnosnik iračkog ministarstva nafte, izvijestili su službeni izvori.

U priopćenju Ansar Al-Sunne se kaže kako je ubijeni časnik "bio zapovjednik iračke vojske te je s iračkim vojnicima, a prema naredbi svojih američkih gospodara sudjelovao u više akcija protiv mudžahedina u Mosulu".

"Prezira vrijednome časniku, koji je priznao sva počinjena zlodjela odrubili smo glavu. Istu će sudbinu doživjeti svi oni koji se usude podupirati okupatora", zaključuje se u priopćenju skupine objavljenom na internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visokog dužnosnika iračkog ministarstva nafte Huseina Fatala ubili su nepoznati napadači dok je u srijedu ujutro svojim vozilom putovao na posao u Bagdadu.

Agencije izvješćuju i o jutrošnjem napadu automobilom-bombom na kontrolnoj točki prema međunarodnoj zračnoj luci Bagdad pri čemu je ozlijeđeno devet osoba, od toga dvije teško. Većina ozlijeđenih su prolaznici ili zaposlenici u zračnoj luci. Oštećena su najmanje tri automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara