Islamska država objavila fotografije bez maske: Evo kako je izgledao zloglasni krvnik Jihadi John

Islamska država objavila fotografije bez maske: Evo kako je izgledao zloglasni krvnik Jihadi John

Foto: Hina

ISLAMSKA DRŽAVA objavila je prve slike zloglasnog Jihadi Johna gdje lice ovog terorista nije prekriveno maskom, piše Daily Mail. Na fotografijama se vidi Jihadi John kako pozira s kalašnjikovom u ruci, a objava fotografija dolazi samo tjedan dana nakon što je ova teroristička skupina priznala da je zloglasni islamist poginuo.

Dvadesetsedmogodišnji islamist u Siriju je stigao iz Britanije, a ubijen je 12. studenog u napadu drona nakon što su američki obavještajci otkrili lokaciju gdje mu žive žena i dijete te na taj način došli do njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ISIS je prošlog tjedna odao počast ovom krvniku, jednom od najtraženijih ljudi na svijetu, gdje su ga na svoj bizaran način hvalili kao "časnog brata".

Mohammed Emwazi pravo je ime ovog krvnika koji je imao šest godina kad je iz Kuvajta s obitelji preselio u London. Još od 2009. godine nalazi se na listi potencijalnih terorista. Nakon što je pobjegao u Siriju postao je krvnik koji se na snimkama isključivo pojavljivao prekrivena lica i s nožem u ruci.

Sudjelovao je u ubojstvu Britanaca Davida Hainesa i Alana Henninga, Amerikanaca Stevena Sotloffa, Jamesa Foleyja i Petera Kassiga te japanskog novinara Kenjia Gotoa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara