Islamska oružana skupina otela troje stranaca u Afganistanu

ISLAMSKA oružana skupina objavila je u četvrtak u Afganistanu da preuzima odgovornost za otmicu troje stranaca u Kabulu, o čijim državljanstvima kolaju proturječne informacije, među kojima navodni podatak da je jedna oteta žena iz Hrvatske.

Naime, američka agencija Associated Press je objavila, pozivajući se na neimenovani izvor unutar afganistanskog izbornog povjerenstva, da su sve otete osobe žene i da su među njima "jedna irska i jedna hrvatska državljanka".

Međutim, izvori afganistanske vlade i tamošnjeg predstavništva UN-a su objavili da su troje radnika - iz Velike Britanije, s Filipina i s Kosova - oteti iz UN-ovog automobila, javlja agencija Reuters.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamska oružana skupina je objavila da je otela troje stranaca, koji su radili za UN-ovo izborno povjerenstvo, i već ih odvela iz Kabula. U tom priopćenju nikakve druge pojedinosti nisu navedene.

"Negdje u vrijeme ručka u Kabulu je troje međunarodnih djelatnika, koji su radili za izborno povjerenstvo, oteto", kazao je Manoel de Almeida e Silva, glasnogovornik UN-a u Afganistanu, a prenijela agencija Reuters. "Nismo u mogućnosti zasad potvrditi imena otetih dužnosnika kao ni kojeg su državljanstva", kazao je de Almeida e Silva.

U hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova, kako je rečeno Hini, provjeravaju mogućnost da se među otetim strancima nalazi i hrvatska državljanka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara